fbpx

Kehitä lihaskuntoa Well Gymin kuntosali harjoituksilla

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Mitä lihaskunto tarkoittaa?

Lihaskunto tarkoittaa kehon kykyä suorittaa lihastyöhön perustuvia tehtäviä. Hyvä lihaskunto on tärkeää monella tapaa, sillä se auttaa parantamaan kehon toimintaa, lisäämään fyysistä suorituskykyä ja vähentämään loukkaantumisriskiä. Well Gym kuntosali tarjoaa sinulle erilaisia harjoituksia, joiden avulla voit kehittää lihaskuntoasi monipuolisesti. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle tehokkaita kuntosali harjoituksia, jotka auttavat sinua kehittämään lihaskuntoasi.

Lämmittelyn merkitys

Ennen varsinaisia lihaskuntoharjoituksia on tärkeää lämmitellä kehoa kunnolla. Lämmittely valmistaa kehosi harjoitteluun ja auttaa välttämään loukkaantumisriskit. Well Gym kuntosali suosittelee lämmittelyksi aerobista harjoittelua 5-10 minuutin ajan. Voit esimerkiksi kävellä kuntopyörällä, juosta paikallaan tai tehdä kevyitä hyppyjä. Lämmittelyn aikana on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti niihin lihaksiin, joita aiotaan treenata harjoituksissa.

Ylävartalon lihaskuntoharjoitukset

Well Gym kuntosali tarjoaa sinulle monipuolisia harjoituksia ylävartalon lihaskunnon kehittämiseen. Yksi tehokas harjoitus on punnerrus. Punnerrus vahvistaa rintalihaksia, hauiksia sekä ojentajia. Aloita punnerrukset tekemällä niitä polvistuen ja pikkuhiljaa siirtyen punnerruksiin varpaille. Toista 3 sarjaa ja tee jokaisessa sarjassa niin monta punnerrusta kuin pystyt. Muista pitää keho suorana ja napakasti.

Toinen hyvä harjoitus ylävartalolle on leuanveto. Leuanveto treenaa selkälihaksia, olkapäitä ja hauiksia. Voit tehdä leuanvetoja esimerkiksi lisäämällä leukapunnerruslaitteeseen lisäpainoja tai kiinnittämällä taljavetoon harjoitusvyön. Aloita leuanvetoja tekemällä niitä avustetusti, jolloin pystyt hallitsemaan paremmin liikettä. Vähitellen voit siirtyä itsenäiseen suoritukseen.

Alavartalon lihaskuntoharjoitukset

Well Gym kuntosali tarjoaa sinulle tehokkaita harjoituksia myös alavartalon lihaskunnon kehittämiseen. Yksi suosituimmista harjoituksista on kyykky. Kyykky vahvistaa etureisiä, takareisiä, pakaroita sekä selkälihaksia. Voit tehdä kyykkyjä esimerkiksi Smith-laitteen avulla tai vapailla painoilla. Aloita kevyillä painoilla ja keskity oikeaoppiseen tekniikkaan. Pidä katse suorassa eteenpäin ja polvet linjassa varpaiden kanssa. Toista liikettä 3 sarjaa ja tee jokaisessa sarjassa 8-12 toistoa.

Toinen hyvä harjoitus alavartalolle on maastaveto. Maastaveto treenaa paljon samoja lihaksia kuin kyykky ja sen avulla kehität voimaa erityisesti takareisiin ja pakaroihin. Tee maastavetoa joko tangolla tai käsipainoilla. Tärkeintä on pitää selkä suorana ja välttää notkoa alaselässä. Toista liikettä 3-5 sarjaa ja tee jokaisessa sarjassa 6-10 toistoa.

Loppuverryttely

Treenin päätteeksi on tärkeää tehdä loppuverryttely, joka auttaa kehoa palautumaan harjoituksesta ja ehkäisee lihaskipuja. Well Gym kuntosali suosittelee loppuverryttelyksi venyttelyä sekä kevyttä aerobista harjoittelua. Venyttele erityisesti niitä lihaksia, jotka olet treenannut harjoituksissa. Muista pitää venytykset 15-30 sekuntia ja hengittää rauhallisesti venytyksen aikana.

Well Gym kuntosali tarjoaa monipuolisia palveluita lihaskunnon kehittämiseen. Kokeile rohkeasti erilaisia harjoituksia ja löydä itsellesi sopivimmat liikkeet. Muista myös kuunnella omaa kehoasi ja pitää riittävästi lepoa harjoitusten välillä. Hyvä lihaskunto tuo mukanaan monia positiivisia vaikutuksia kehollesi, joten aloita harjoitukset jo tänään!

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...