fbpx

Kuntosaliharjoitteluvinkit

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Kuntosaliharjoittelu aloittelijoille

Kuntosaliharjoittelu voi aluksi tuntua hämmentävältä kokemukselta aloittelevalle kuntoilijalle, mutta oikeilla vinkeillä ja ohjeilla voit aloittaa kuntosalitreenin turvallisesti ja tehokkaasti. Aloittelijana on tärkeää ottaa ensimmäiset askeleet oikein, jotta vältät vahingoittumisen ja saat parhaat tulokset treeneistäsi. Seuraavaksi jakamme muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset hyvin alkuun kuntosaliharjoittelussa.

Aloita kevyesti ja kuuntele kehoasi

Ensimmäinen ja tärkein vinkki aloittelijalle on aloittaa kuntosaliharjoittelu kevyemmillä painoilla ja vähemmällä intensiteetillä. Kehosi tottuu uusiin liikkeisiin ja kuormitukseen ajan myötä, joten älä ota heti liian suuria haasteita vastaan. Aloita kevyillä painoilla ja keskity liikkeiden oikeaoppiseen suoritukseen. Muista myös levätä tarpeeksi harjoittelun välissä, jotta kehosi ehtii palautua.

Ohjattu treeni ja ammattilaisen apu

Aloittelijana kannattaa hyödyntää ammattitaitoisen henkilön apua kuntosaliharjoittelun aloittamisessa. Personal trainer tai kuntosaliopettaja voi auttaa sinua laatimaan sopivan treeniohjelman omiin tavoitteisiisi perustuen. He myös neuvovat sinua oikeiden tekniikoiden ja liikemallien käytössä, jotta vältät virheasennot ja loukkaantumiset. Lisäksi personal trainer voi olla motivoiva tuki matkallasi kohti parempaa kuntoa.

Voimaharjoittelu ja lihaskasvun edistäminen

Kuntosaliharjoittelun yksi tavoite voi olla voiman kasvattaminen ja lihaskunnon parantaminen. Jos haluat saavuttaa näitä tuloksia, seuraavat vinkit kannattaa pitää mielessä.

Painot ja toistot

Voimaharjoittelussa on tärkeää käyttää riittävän raskaita painoja, jotta lihakset joutuvat työskentelemään kunnolla. Valitse paino, jolla voit tehdä sarjoja, joissa saat riittävän syvän lihasväsymyksen. Varmista kuitenkin, että pystyt ylläpitämään oikeaa tekniikkaa liikkeissäsi. Toistojen määrä vaihtelee tavoitteen mukaan, mutta yleisesti ottaen hyvä lähtökohta on tehdä 8-12 toiston sarjoja.

Ravinto ja palautuminen

Lihaskasvu vaatii oikeanlaisen ravinnon ja riittävän palautumisen. Varmista siis, että saat tarpeeksi proteiinia, joka edistää lihaksien kasvua. Myös hiilihydraatit ja terveet rasvat ovat tärkeitä energianlähteitä voimaharjoittelussa. Muista myös antaa kehollesi lepoaikaa, jotta se kykenee palautumaan ja rakentamaan lihasta harjoittelun jälkeen.

Nämä vinkit auttavat aloittelijaa pääsemään hyvin alkuun kuntosaliharjoittelussa ja edistämään voimaa sekä lihasten kasvua. Muista kuitenkin kuunnella kehoasi ja edetä omaan tahtiisi. Aloita kevyesti, pidä hauskaa treenatessasi ja pian huomaat kehityksen!

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...