fbpx

Aloittelijan opas kuntosalitreeniohjelmiin

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Kuntosali treeniohjelmien perusteet

Well Gym kuntosali haluaa tarjota asiakkailleen parhaat mahdolliset treeniohjelmat aloittelijoille. On tärkeää aloittaa kuntosaliharjoittelu oikeilla perusteilla, jotta saavutetaan hyviä tuloksia ja vältetään loukkaantumisriski. Kerromme tässä oppaassa, miten aloittelija voi aloittaa tehokkaasti kuntosaliharjoittelun ja saavuttaa haluamansa tulokset.

Ensimmäinen askel on määrittää tavoitteesi. Haluatko parantaa kuntoa, lisätä lihasmassaa vai pudottaa painoa? Tavoitteen asettaminen auttaa sinua valitsemaan sopivan treeniohjelman. Jos haluat parantaa kuntoa, keskity enemmän aerobiseen harjoitteluun, kuten juoksuun tai soutamiseen. Mikäli haluat lisätä lihasmassaa, painojen nostaminen ja voimaharjoittelu ovat avainasemassa. Painonpudotusta tavoitellessa on hyvä yhdistää sekä aerobista treeniä että kestävyysharjoittelua.

Perusliikkeet

Well Gym kuntosali suosittelee aloittelijoille perusliikkeitä, jotka ovat tehokkaita koko kehon treenaamiseen. Perusliikkeet, kuten kyykyt, penkkipunnerrukset ja maastavedot, aktivoivat useita lihasryhmiä samanaikaisesti ja auttavat kehittämään voimaa ja lihasmassaa.

Kun aloitat perusliikkeiden harjoittelun, muista kiinnittää huomiota oikeaan tekniikkaan. Hyvä tekniikka vähentää loukkaantumisriskiä ja varmistaa, että saat parhaan hyödyn treeneistäsi. Jos olet epävarma tekniikan suhteen, kannattaa pyytää apua kuntosalin henkilökunnalta tai vaikka varata personal trainer -ohjaus, joka auttaa sinua oppimaan oikean tekniikan perusliikkeissä.

Harjoitustiheys ja levon merkitys

Muista, että lihakset kasvavat ja kehittyvät levon aikana. Liian tiheä treenaaminen voi johtaa ylikuntoon, joka hidastaa tulosten saavuttamista ja voi aiheuttaa myös loukkaantumisia. Aloittelijana on suositeltavaa treenata kuntosalia 2-3 kertaa viikossa ja antaa keholle riittävästi lepoa.

Well Gym kuntosali muistuttaa, että oikea ravinto on myös tärkeä osa treeniohjelmaa. Huolehdi siis siitä, että saat tarpeeksi proteiinia ja terveellisiä hiilihydraatteja, jotka auttavat lihasten palautumista ja kehittymistä.

Aloittelijoiden treeniohjelma

Tässä on esimerkki Well Gym kuntosalin suosittelemasta treeniohjelmasta aloittelijoille:

  1. Kyykky: 3 sarjaa x 12 toistoa
  2. Penkkipunnerrus: 3 sarjaa x 10 toistoa
  3. Maastaveto: 3 sarjaa x 8 toistoa
  4. Leuanveto: 3 sarjaa x 8 toistoa
  5. Olkapään nosto sivulle: 3 sarjaa x 12 toistoa
  6. Vatsalihasten harjoittelu: 3 sarjaa x 15 toistoa

Muista aloittaa jokainen treeni kevyemmillä painoilla ja lisätä vastusta vähitellen, kun tunnet olevasi valmis. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoasi ja edetä omaan tahtiisi.

Well Gym kuntosali toivottaa sinulle antoisia ja tehokkaita treenejä kuntosali treeniohjelmaoppaamme avulla. Saavutat haluamasi tulokset, kun harjoittelet säännöllisesti, pidät kiinni oikeasta tekniikasta ja annat itsellesi riittävästi lepoa ja ravintoa. Tervetuloa treenaamaan Well Gymille.

Nappaa treeniohjelma puhelimeen kuntosalin treenitaulusta

Well Gym kuntosalit tarjoavat asiakkailleen maksuttomia treeniohjelmia. Treeniohjelma taulu löytyy kuntosalin tiloista, kysy lisää asiakaspalvelusta.

Käytössämme on Sportyplanner treeniohjelma ohjelmisto. Lataa Sportyplanner iOS tai Android puhelimeen ja avaa ohjelma Plus-valikosta > Lue QR-koodi. Treeniohjelma tallentuu omalle Sportyplanner tilillesi.

Voit avata ohjelman myös puhelimen QR-koodi lukijalla. 

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...