fbpx

Kuntoilun hyödyt ja vinkit

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Terveys ja kuntoilun yhteys

Liikunnalla on valtava vaikutus terveyteen. Säännöllisen kuntoilun avulla voit parantaa fyysistä kuntoasi, vahvistaa sydäntäsi ja verenkiertoasi sekä lisätä keuhkojen kapasiteettia. Harjoituksen aikana elimistö vapauttaa endorfiineja, jotka tunnetaan myös onnellisuushormoneina. Nämä hormonit auttavat torjumaan stressiä ja masennusta, parantavat mielialaa sekä lisäävät yleistä hyvinvointia.

Terveyden lisäksi kuntoilulla on muitakin merkittäviä etuja. Se auttaa tehokkaasti painonhallinnassa, koska aktiivinen liikkuminen kuluttaa kaloreita ja lisää aineenvaihduntaa. Lisäksi lihakset vahvistuvat ja kehon liikkuvuus paranee, mikä helpottaa arjen askareiden suorittamista. Kuntoilun myötä myös unenlaatu paranee, jolloin saat nukuttua paremmin ja tunnet itsesi virkeämmäksi päivisin. Näiden hyötyjen lisäksi liikunta voi myös ehkäistä monia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja sekä tyypin 2 diabetesta.

Seitsemän vinkkiä tehokkaaseen kuntoiluun

Kuntoilun aloittaminen voikin tuntua haastavalta, mutta se on täysin mahdollista kaikille. Tässä seitsemän vinkkiä tehokkaaseen kuntoiluun:

1. Aseta itsellesi realistiset tavoitteet: Määritä, mitä haluat saavuttaa kuntoilun avulla ja kirjaa tavoitteet ylös. Tämä auttaa motivoimaan sinua ja seuramaan kehitystäsi.

2. Valitse itsellesi sopiva laji: Kokeile eri lajeja ja löydä itsellesi mieluisin. Olipa se sitten lenkkeilyä, uintia, ryhmäliikuntaa tai kuntosaliharjoittelua, tärkeintä on löytää liikuntamuoto, joka tuo sinulle iloa ja mielihyvää.

3. Huolehdi riittävästä lämmittelystä ja loppuverryttelystä: Ennen harjoitusta tee kevyitä venyttelyjä tai kävele muutama minuutti, jotta saat lihakset lämpimiksi. Harjoituksen jälkeen tee loppuverryttely, kuten kevyitä venytyksiä tai kävelyä, jotta syke laskee hitaasti normaalitasolle.

4. Kuuntele kehoasi: Kuntoillessa on tärkeää kuunnella omaa kehoa. Jos tunnet kipua tai voimakasta väsymystä, ota kevyemmin tai pidä lepopäivä. Vältä myös liiallista ylikuormitusta.

5. Aikaile ja motivoi itsesi: Löydä sopiva aika harjoituksille ja pidä kiinni rutiineista. Motivoi itseäsi asettamalla palkintoja tai seuraamalla kehitystäsi, esimerkiksi liikuntapäiväkirjan avulla.

6. Syö terveellisesti: Tasapainoinen ruokavalio on tärkeä osa kuntoilua. Syö säännöllisesti ja ravitsevaa ruokaa, jotta saat tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita harjoittelun tueksi.

7. Pidä hauskaa: Kuntoilun ei tarvitse olla tylsää ja yksitoikkoista. Kokeile uusia lajeja, treenaa ystävien kanssa tai kuuntele lempimusiikkiasi treenatessasi. Pidä hauskaa ja nauti liikkumisesta!

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...