fbpx

Kuntoilurutiinit aloittelijoille

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Kuntoilun aloittaminen

Kuntoilun aloittaminen voi tuntua haastavalta, erityisesti aloittelijoille. Tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat kuntosaliharjoittelun aloittamisesta. Muista, että jokainen kuntosalilla aloitteleva on ollut samassa tilanteessa kuin sinäkin, joten älä pelkää lähteä liikkeelle!

Ensimmäiseksi, on tärkeää tiedostaa omat tavoitteet liikunnan suhteen. Haluatko esimerkiksi parantaa aerobista kuntoa tai kehittää lihasvoimaa? Vai ehkäpä molempia? Kun tiedät minkä asian eteen haluat treenata, voit suunnitella harjoitusohjelman tehokkaasti.

Turvallisuus ja oikea harjoitustekniikka

Ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista on tärkeää oppia oikeat harjoitustekniikat ja liikeradat, jotta vältyt loukkaantumisilta. Me Well Gym kuntosalilla tarjoamme henkilökohtaista opastusta uusille asiakkaille. Olemme valmentaneet lukuisia aloittelijoita ja auttaneet heitä oppimaan oikeanlaiset harjoitustekniikat. Kuntosalilla kannattaa aloittaa kevyemmillä painoilla ja keskittyä liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan ennen kuin lisää painoja.

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, joten muista kuunnella kehoasi. On normaalia tuntea lievää lihasjäykkyyttä harjoituksen jälkeen, mutta älä jatka treeniä, jos tunnet terävää kipua tai epämukavaa tunnetta nivelissäsi. Konsultoi aina valmentajaa tai koulutettua ammattilaista, jos koet epävarmuutta jossain harjoituksessa tai tekniikassa.

Harjoittelun monipuolisuus ja säännöllisyys

Kuntoilussa monipuolisuus on avain menestykseen, erityisesti aloittelijoille. Vaihtele harjoitusohjelmaasi, jotta kehitys pysyy tasaisena ja motivaatiosi yllä. Kokeile erilaisia laitteita ja painoharjoittelua, sekä sisällytä ohjelmaasi myös aerobista liikuntaa, kuten juoksua, pyöräilyä tai sauvakävelyä.

Samalla on tärkeää olla säännöllinen harjoittelussa. Tasaisin väliajoin treenaaminen auttaa kehittämään lihasvoimaa ja kestävyyttä pidemmällä aikavälillä. Aloita vaikka kolmen kerran viikkotreeniohjelmalla ja lisää tehoa pikkuhiljaa. On myös tärkeää antaa kehollesi riittävästi lepoa treenien välillä. Huolehdi myös hyvästä ravinnosta ja nesteytyksestä pitääksesi kehosi hyvässä kunnossa.

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...