fbpx

Kuntosalin merkitys ikääntyville

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

Kuntosalin merkitys ikääntyville

Liikunnan vaikutukset ikääntyville

Liikunnan merkitys ikääntyville on kiistaton. Säännöllinen kuntosaliharjoittelu tarjoaa monia terveyshyötyjä, jotka vaikuttavat positiivisesti fyysiseen kuntoon, mielenterveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Ikääntyessämme kehomme käy läpi luonnollisia muutoksia, kuten lihasmassan vähenemistä, luuntiheyden heikkenemistä ja nivelten jäykistymistä. Kuntosaliharjoittelun avulla voimme kuitenkin hidastaa näitä muutoksia ja säilyttää toimintakykymme mahdollisimman pitkään.

Ikääntyneillä, jotka harrastavat säännöllisesti voima- ja lihaskuntotreeniä, on tutkimusten mukaan parempi lihasvoima ja liikkuvuus verrattuna niihin, jotka eivät liiku tarpeeksi. Kuntosaliharjoittelu auttaa säilyttämään lihasmassaa ja voimaa, mikä vähentää kaatumisriskiä ja auttaa ylläpitämään hyvää tasapainoa. Vahvat lihakset tukevat myös nivelet paremmin, mikä auttaa ehkäisemään nivelongelmia ja -kipuja. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että säännöllisellä kuntosaliharjoittelulla on myönteisiä vaikutuksia aivojen toimintaan ja kognitiivisiin kykyihin, kuten muistiin ja oppimiseen.

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen ikääntyneenä

Aloittaminen kuntosaliharjoittelun ikääntyneenä voi tuntua haastavalta, mutta pienillä muutoksilla ja oikealla ohjauksella siitä voi tulla päivittäinen rutiini. Ennen harjoittelun aloittamista on tärkeää kuulla oman terveydenhuollon ammattilaisen mielipide ja saada lupa aloittaa uusi liikuntamuoto.

Kun aloitat kuntosaliharjoittelun, on tärkeää valita oikeat harjoitteet ja painot oman kuntotason mukaan. Voit aloittaa kevyillä painoilla ja lisätä vähitellen vastusta, kun kehosi vahvistuu. Tärkeää on myös muistaa lämmittely ennen harjoittelua ja venyttely sen jälkeen, jotta vältetään loukkaantumisriski.

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...