fbpx

Parhaat ravintovinkit kuntoilijoille

Kuntosali Well Gym

Well Gym hinnasto

12kk 39,90€/kk | 6kk 49,90€/kk | 1kk 59,90€/kk | Seniorit 29,90€/kk | 10-kortti 90€ | Kertakäynti 10€

 

Parhaat ravintovinkit kuntoilijoille

Kuntoilijan ravitsemustarpeet

Kuntoilijan ruokavalio on yhtä tärkeä kuin itse treenaaminen, sillä oikeanlainen ravitsemus auttaa jaksamaan harjoittelun aikana ja edistää palautumista. Well Gym kuntosali ymmärtää kuntosalilla treenaamisen vaatiman ravitsemuksen merkityksen ja haluaa tarjota parhaat ravintovinkit kuntoilijoilleen.

Kuntoilijan kannattaa noudattaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää riittävästi energiaa, proteiineja, hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Terveellisten ruokavalintojen myötä saat tarvittavat ravintoaineet kehollesi, jotta lihakset voivat kasvaa ja kehittyä sekä kestävyys paranee. Lue lisää seuraavista ravintovinkeistä, joita Well Gym suosittelee kuntosalin jäsenille.

Energiarikkaat ateriat ennen treeniä

Ennen treeniä kannattaa nauttia energiarikas ateria noin 1-3 tuntia ennen harjoitusta. Tällainen ateria antaa tarvittavan määrän energiaa niin, että jaksat treenata intensiivisesti. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi ruokaisa salaatti, joka sisältää lehtivihreää, proteiinia, täysjyvähiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja.

Vältä raskaita makroateria-annoksia juuri ennen treeniä, sillä ne voivat aiheuttaa raskasta oloa vatsassa. Sen sijaan valitse kevyempi annos, joka sisältää monipuolisesti ravintoaineita. Muista myös juoda tarpeeksi vettä, jotta pysyt kosteutettuna ja suorituskykysi säilyy korkealla.

Proteiinit palautumisen tueksi

Proteiinit ovat tärkeitä kuntosalitreenaajan ruokavaliossa, sillä ne auttavat kehoa palautumaan rankan harjoittelun jälkeen. Hyvä hetki nauttia proteiinipitoinen ateria on puolen tunnin sisällä treenin päättymisestä. Well Gym suosittelee esimerkiksi maustamatonta rahkaa tai kasvipohjaisia vaihtoehtoja, kuten kikherneitä tai papuja.

Proteiineja voi nauttia myös välipaloina harjoittelun aikana. Valmista itsellesi esimerkiksi herkullinen smoothie, joka sisältää proteiinipitoista jogurttia, marjoja ja kasviksia. Näin varmistat, että saat riittävästi proteiinia kehosi tarpeisiin.

Hyvät hiilihydraatit energianlähteenä

Hiilihydraatit ovat tärkeä energianlähde kuntosalitreenaajille. Ne varastoivat energiaa lihaksiin ja auttavat kestämään rankkoja harjoituksia. Suosi treenin jälkeen nopeita hiilihydraatteja, kuten hedelmiä, hunajaa tai vaaleaa leipää.

Kaikkia hiilihydraatteja ei kannata kuitenkaan jättää pois ruokavaliosta. Valitse ennemmin täysjyväviljaa, kuten kokojyväpastaa ja -riisiä, jotka sisältävät enemmän ravintokuitua ja pitävät verensokerin tasaisempana. Näin vältyt myös nopeista verensokeripiikeistä, jotka voivat aiheuttaa energian laskua treenin aikana.

Ravitsevat välipalat

Välipalat ovat tärkeä osa kuntosalitreenaajan ravitsemusta. Ne auttavat ylläpitämään energiatasoa, palautumista ja lihasten kasvua harjoittelun aikana. Well Gym suosittelee esimerkiksi pähkinöitä ja siemeniä, proteiinipatukoita, tuoreita hedelmiä tai kasviksia välipalaksi.

Hyviä välipaloja ovat myös proteiinipitoiset smoothiet, jotka sisältävät hedelmiä, marjoja, kasviksia ja esimerkiksi maitopohjaisia tai kasvipohjaisia proteiineja. Välipalojen avulla pidät nälän loitolla ja saat tarvittavat ravintoaineet kehollesi.

Kuntosali kuntoilijoille ja urheilijoille

Well Gym kuntosalilla liikunta on intohimo, terveys on prioriteetti ja saavutukset ovat päämäärä. Ymmärrämme, että jokaisella kuntoilijalla ja urheilijalla on omat tavoitteensa ja tarpeensa, joihin haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet.

Saatat pitää myös näistä

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

Tiedote Well Gym Tampere 1-2.9.2023

PAINONNOSTO, JUOKSUSUORA JA TATAMI OSITTAIN POIS KÄYTÖSTÄ 1-2.9.2023 WELL GYM TAMPERE Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään Tampereella Kauppi...